top of page
skygge.webp

BEVIDST SAMMENHÆNGENDE

VEJRTRÆKNING

til gravide

Jeg vil i det følgende fortælle dig om forløbet omhandlende bevidst sammenhængende vejrtrækning for gravide, hvad det er og hvad det kan hjælpe dig med under og efter fødslen.

 

Bevidst sammenhængende vejrtrækning (BSV) er en teknik der er blevet brugt siden 80’erne som terapiform, da måden man arbejder med åndedrættet, beroliger nervesystemet.

photo-1608665431799-de778f4212b2_edited.
Asset 5_edited.png

Forskning viser, at når man arbejder bevidst med sit åndedræt kan det berolige nervesystemet så meget, at åndedrættet kan bruges som smertelindring.

Når man er gravid arbejder nervesystemet i samarbejde med kroppen på at bygge et lille menneske, hvorved nervesystemer nemt presses.

 

Her kan BSV bruges i de sidste måneder af graviditeten til at berolige kroppen, når den føles presset.

Når jeg arbejder med BSV som teknik til at håndtere veer under fødslen, er det med det udgangspunkt, at det er naturens egen smertelindring, du har det lige ved hånden.

Ved at bruge åndedrættet bevidst og sammenhængende som teknikken foreskriver, har du et nemt og effektivt værktøj, som kan hjælpe dig med at holde fokus, selv i pressede situationer og perioder under fødslen.

Du vil opleve at kunne bruge åndedrættet til at gå med veerne, i stedet for at kæmpe imod dem.

Teknikken får ikke ve smerterne til at gå væk, men åndedrættet centrerer dig, ind i din egen krop og bevidsthed og giver dig et rum, hvor du bedre kan rumme dine ve smerter.

 

Jeg arbejder let og blidt med din krop, for at løsne spændinger og gamle begrænsninger der er lagret i din krop. På denne måde arbejder vi på, at du slipper spændinger hen imod din fødsel og dit nye liv som mor. Vi vil i samarbejde arbejde på, at du kommer mere ned i din krop og kommer i kontakt med de signaler som din krop sender dig, og dette kan være særdeles brugbart under fødslen. Efter en session vil du opleve en mere afslappet og afspændt krop.

 

Helt konkret vil du blive oplært i teknikken med henblik på din fødsel. Du vil blive fortrolig med teknikken, der også kræver at du øver den derhjemme så den sidder på rygraden når du bliver presset. Din partner kan blive inviteret med til en session så han kan lære hvordan han hjælper dig bedst muligt.

 

 

 

Herunder er beskrevet hvordan et forløb kan se ud, dette forløb er et eksempel på et forløb jeg har haft en klient igennem. Det er vigtigt at sige, at det kan tilrettelægges så det passer dig og dine behov.  

 

 

1. Gang

Varighed: ca.1,5- 2 timer.

Intro til BSV som teknik

Snak om dine forventninger til fødslen

Snak om hvordan du har det i din krop nu og hvordan jeg bedst kan støtte dig.

Session på ca. 30-45 minutter, tiden afhænger af hvor meget du kan holde til. 

Øvelser du skal arbejde med til næste gang. (de 20 frie, de 10 lange, de 10 korte)

 

2. Gang

Varighed: 1- 1,5 time.

Siden sidst, hvordan har det været at arbejde med åndedrættet hjemme.

Spørgsmål der evt. måtte være

Session af BSV på ca. 30-45 minutter, tiden afhænger af hvor meget du kan holde til. 

 

3. Gang

Varighed: 1,5 time med fødsels partner

Siden sidst.

Spørgsmål.

Din fødsels partner deltager, hvor teori gennemgås, din partners rolle og hvordan han/hun kan støtte dig. 

Tryg der hjælper den fødende.

Kort session, hvor vi viser din fødsels partner hvordan teknikken bruges i praksis og hvor din fødsels partner kommer til at afprøve det sammen med dig.

 

-   Her kan det tilkøbes at din fødsels partner kan prøve en session på ca. 30- 45min.

 

4. Gang

Varighed ca. 1,5 time

Siden sidst.

Spørgsmål.

BSV i forskellig fødsels hjælpende stillinger.  

 

5. Siden sidst

30 min. (BSV) session

Afrunding af forløb samt en fødselsplan lægges som kan tages med på sygehuset el. fødeklinik, således at de fødselshjælpende bedst muligt kan støtte dig i at brug dit åndedræt bevidst sammenhængende.

Asset 3.png

PRIS

Behandlingen foregår på en behaglig madras på gulvet. Du ligger fuldpåklædt med et dejligt tæppe over dig. Jeg bruger puder til at lejre dig således at du ligger bedst mulig, du kan ligge på rygge eller siden afhængig af hvad der føles bedst for dig, din mave og din krop. Først bliver du guidet ind i en lille afspænding og derefter begynder du på bevidst sammenhængende vejrtrækning, jeg guider dig hele tiden i hvordan du skal bruge åndedrættet. Jeg arbejder med din krop undervejs, gennem tryk og stræk forskellige steder på din krop.

 

 

1,5 time 900 kr. 

efter 31/12-22 999 kr.

 

 

Forløb

Book et forløb og spar 10 % 

 

 

Book din tid ved at kontakte med på telefon eller mail

bottom of page